Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

Kazan’da “Türk Kahvesi Kültürü” sergisi

Programda davetlilere Türk kahvesi ikram edildi
Kazan Yunus Emre Türkiye Araştırmaları Merkezi, T.C. Kazan Başkonsolosluğu ve Türk Kahvesi Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen Türk Kahvesi Kültürü Sergisi, 20 Kasım 2014 tarihinde Tataristan Millî Müzesi’nde açıldı. 

 Sergi, Türk kahvesi kültürünü yansıtan fotoğrafların yanı sıra, Türk kahvesi fincanı, cezve, lokumluk, kahve değirmeni ve kahve dibeği gibi objelerden oluştu.

Serginin açılışına T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, T.C. Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, T.C. Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, İran İslâm Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Resul Şayan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kazanlılar, Türk kahvesini sevdiler
T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, serginin açılışında yaptığı konuşmada; Türklerde ‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ şeklinde bir atasözü olduğunu belirterek, serginin halklar arasındaki kültürel ilişkilere büyük katkı sağlayacağını umut ettiğini söyledi. Arıcı, ayrıca, bu serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Kazan Yunus Emre Türkiye Araştırmaları Merkezi ve T.C. Kazan Başkonsolosluğu’na teşekkürlerini iletti. Serginin açılışında Türk Kahvesi Kültürü Araştırmaları Derneği üyeleri Orhan Hallik ve Osman Rıfat Serim tarafından “Türk Kahvesi Kültürü” konulu bir panel düzenlendi. 

Açılışta yine Türk Kahvesi Kültürü Araştırmaları Derneği’nin katılarıyla davetlilere Türk kahvesi ikram edildi. Davetliler tarafından ilgi gören sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Hiç yorum yok: