Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

Özcan Ünlü: Fatih Akın’ın ‘The Cut’ filmi, bir Türk’ün çekebileceği tam bir ihanet filmidir

Ünlü: Acaba diaspora, filme ne kadar ‘yatırım’ yapmıştır?
Gazeteci, Yazar, Şair Özcan Ünlü, Fatih Akın’ın ‘The Cut’ (Kesik) isimli filmi hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bir Türk’ün çekebileceği tam bir ihanet filmidir” dedi.

Ünlü, @ozcan_unlu adresindeki twitter sayfasında şunları yazdı:

Ünlü: Fatih Akın, 1915
olaylarına Erivan gözlüğüyle bakıyor
“Hep alkışlarız: ‘Türkiye dışında yaşayan Türkler çok güzel işler yapıyor. Sinema, edebiyat, moda vs. Ama bu böyle midir? Zaman zaman iyi ve başarılı örnekler çıksa da, bu yargı çok doğru değildir... Sözü, Fatih Akın’ın son filmi ‘The Cut’a getirmek istiyorum. Bu arkadaşımızın sadece adı Fatih Akın’dır. Algısı, iş tutma becerisi ve ahlâkı, Avrupalı gibi, yani oryantalisttir. Ferzan Özpetek gibi… Son filmi ‘The Cut’ (Kesik), bir Türk’ün çekebileceği tam bir ihanet filmidir. Kafa olarak Aznavur’dan tek farkı yok Akın’ın... Acaba diaspora, filme ne kadar ‘yatırım’ yapmıştır? Bir Türk’e ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını beyazperdeye taşıması için ne kadar ödemiştir? Russel Crowe’un -bile- insaflı Çanakkale filmi ile ‘Türk’ yönetmen Akın’ın saçma sapan iddialarla Ermeni tezini işleyen filmini izleyin. 1915 olaylarına Erivan gözlüğüyle bakan Fatih Akın, filminde Türk düşmanlığı yapıyor. Propagandist bir tahrik peşinde... Tunca Arslan’ın tabiriyle; "Kesik: IŞİD 1915"... Hatta filmin başrolünde bile "Ararat"ın oyuncularından Arsin Hancıyan yer alıyor.

Özcan Ünlü Kimdir?

1968 Ordu doğumlu… Şair ve gazeteci…

Kardelen ve Kültür Dünyası dergilerinin kurucularından… Çeşitli gazetelerde kültür-sanat editörlüğü, köşe yazarlığı, yöneticilik yaptı.

Yazı ve şiirleri Mavera (ilk şiiri de 1987 yılında bu dergide yayımlandı), Türk Edebiyatı, Kültür Dünyası, Kardelen, Tepe Edebiyat, Kalem ve Onur, Bizim Külliye, Endülüs, Kum Yazıları, Hece, Ay Vakti, Yedi İklim, Yitik Düşler, Bir Nokta, Dil ve Edebiyat gibi dergilerde çıktı…

Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İLESAM, Türkiye Yazarlar Birliği, ESKADER ve Karadeniz Yazarlar Birliği üyesi olan Ünlü’nün çeşitli kurum ve kuruluşlardan aldığı ödülleri bulunuyor.

TRT Türk’te her pazar günü yayınlanan “11 Kahvesi” programının sunucusu…

Yayınlanmış Kitapları:

Benden Önce
Aşk Olur
Korkuya Türkü
Aşk Günlüğü
Teslimiyet
Aşk Bu Kadar Yakışmamıştı Bana
Ateş Güzeli
Besbelli Yalnızlık
Herşeybirdenbire
Üstad ve Ağaç Mecmuası

Kemal Tahir- Notlar

Hiç yorum yok: