Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

Emekli Orgeneral Saygun: Paralelci polisler, 2008’de ABD Büyükelçiliği’nde Ergenekon operasyonu hakkında gizli sunum yaptılar

Emekli Orgeneral Ergin Saygun
- Paralel Yapı’nın arkasındaki ‘üst akıl’ ABD ve CIA’dir…
- Paralelci polisler, ABD Büyükelçiliği’nde gizli Ergenekon sunumu yaptılar..
- Faruk Demir, CIA’nın Türk ajanı…
- Faruk Demir, Emniyet, MİT ve Genelkurmay’la gazeteci Nuray Başaran kanalıyla irtibat kurdu…
- John Kunstadler, darbe söylentisinin yayılmasında büyük rol aldı…

Balyoz davasının dört numaralı sanığı, eski Genelkurmay 2. Başkanı ve 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, “Paralel Yapı”nın stratejisini belirleyen ‘üst aklın’ ABD ve CIA olduğunu ileri sürdü.
Saygun, Wikileaks belgelerine dayanarak, “Paralelci polisler”in, 21 Kasım 2008 tarihinde, İçişleri Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bilgisi dışında, ABD Büyükelçiliği’ne Ergenekon operasyonu hakkında gizli sunum yaptıklarını iddia etti.

Paralel Yapı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kurduğu iddia edilen kumpasa dair soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’ye ifade veren Saygun, dikkat çeken başka iddialarını da dile getirdi.

“TSK’ya karşı uygulanmış olan davaların hemen tamamında, güncel bir terim hâline gelmiş olan ‘üst akıl’ ABD’dir” diyen Saygun, bu iddiasına gerekçe olarak bazı bilgiler verdi.

Saygun, “ABD Ankara eski Büyükelçisi Edelman, 2004 NATO Zirvesi esnasında, bir Türk’ün kendisine TSK içindeki darbe yapılanmasını gösteren, el yazısı ile yazılmış belge getirdiğini, incelemeleri sonucunda bu belgenin sahte olduğunun anlaşıldığını söylemişti... Bu, muhteşem bir kumpası örneği. ABD Büyükelçiliğinden birileri, kendi büyükelçilerine ulaştırılmak üzere, ‘TSK içindeki darbe yapılanmasını gösteren planı’ CIA ajanı bir Türk’e veriyorlar” diye konuştu.

Saygun, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün Ergenekon davasındaki çapraz sorgusunda verdiği ifadelere dayanarak, bu “Türk CIA ajanı”nın F.D. (Faruk Demir) olduğunu, gazeteci Nuray Başaran kanalıyla Emniyet, MİT ve Genelkurmay’la bağlantı kurduğunu ileri sürdü.

ABD Ankara Büyükelçisi Robert Pearson’ın, 18 Nisan 2003 tarihli kriptosunda, “Türkiye-ABD ilişkilerinin yeni bir dinamizm kazanabilmesi için mevcut komuta katı emekli olmalı ve modern, ileriyi gören yeni bir subay kadrosu oluşturulmalı” ifadesinin yer aldığını aktaran Saygun, şunları söyledi:

“ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasî Müşteşarı John Kunstadler da, 15-20 Kasım 2003 tarihinde meydana gelen patlamaları askerin yaptığını etrafa yaydı. Bu iddialar, Balyoz iddianamesine de girdi. Kunstadler’in çabaları ile Emniyet’te, El Kaide’nin yaptığı ortaya çıkmış olmasına rağmen, patlamaları benim yapıp yapmadığım ısrarla soruldu. Emniyetin ‘evet asker yaptı’ diyecek gizli bir tanık temin etme çabaları olduğunu da basından öğrendik. Başka örnekler de bulmak mümkün. Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının üst aklı CIA ve ABD’dir. Bu konuda yeterli bilgi ve belge de mevcuttur. ‘Türk Ordusuna Balyoz’ adlı kitabımı da soruşturma dosyasına sunuyorum. Kunstadler, Türk Ordusunun darbe yapacağı söylentilerinin yayılmasında büyük rol oynadı.”

Saygun, “Sonuç olarak; buraya kadarki beyanlarım ve mevcut diğer bilgiler, Balyoz isimli davanın TSK’yı etkisizleştirmek için özellikle dizayn edilmiş bir komplo olduğunu göstermektedir. Telâfisi mümkün olmayan kayıplara sebep olan bu komplo ile ilgililerin cezalandırılmasını arz ve talep ederim” dedi.

Erdoğan, hastanede ziyaret etmişti

Kalp hastası Ergin Saygun, 18 yıl hapis cezası aldığı Balyoz davasındaki son savunmasında, mahkeme heyetine, “Beni öldüremeyeceksiniz. Bize isnad edilen suçlamaların hepsinin yalan olduğunu ispat edene kadar mücadele edeceğim” diye seslenmişti. Ardından, 3. kez kalp ameliyatı olduğu sırada, 8 Şubat 2013’de tahliye edilen Saygun’u, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, sürpriz bir şekilde hastanede ziyaret edip, elini tutarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

Hiç yorum yok: