Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

Davutoğlu: Her zaman birlikte mücadele ettik; Cumhurbaşkanı ile aramızda ihtilaf çıkmaz

"Beklentileri kursaklarında kalacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizi Sayın Başbakanımla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar” uyarısının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu da bütün saldırılara karşı birlikte mücadele ettiklerini belirterek, “Bu bağlamda onların beklentileri kursaklarında kalacaktır. Bizim aramızda bir ihtilaf çıkmaz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongreleri için çıktığı turda Van’dan Eskişehir’e giderken, uçakta internet medyasının temsilcilerinin sorularını cevapladı.

Başbakan Davutoğlu, birtakım çevrelerin Gezi Parkı eylemleriyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını engellemeye çalıştıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Beklentileri kursaklarında kalacaktır

“Baktılar bu olmadı, ardından ‘acaba Başbakanlık konusunda bir ihtilaf çıkartabilir miyiz?’ derdine düştüler; ama bu da olmadı. 3 dönem kuralına takılan milletvekillerini manipüle etmeye çalıştılar. Bunda da muvaffak olamadılar. Şimdi de ‘seçilmiş Cumhurbaşkanı ile seçilmiş Başbakan arasında bir tefrika çıkartabilir miyiz?’ peşindeler. Ama tabii onların bilmedikleri bir şey var: Bizde bir dava ahlâkı vardır. Meseleye bakışımız budur. Bizim sayın Cumhurbaşkanımızla dostluğumuz düne dayanmıyor. Ben Dışişleri bakanlığımdan önce 7 yıl süreyle Sayın Cumhurbaşkanımızın -ki o zaman Başbakanımızdı kendileri- Baş Danışmanlığını yaptım. Ailemden daha çok Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikteydik. Keza Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı durumdaydı. Dışişleri Bakanlığım döneminde de gelişen tüm krizlere, tüm manipülatif saldırılara karşı birlikte mücadele ettik. Bu bağlamda onların beklentileri kursaklarında kalacaktır. Bizim aramızda bir ihtilaf çıkmaz. Tekraren söylüyorum, bizim dava ahlâkımız buna müsaade etmez.”

Hiç yorum yok: