Sayfalar

7 Aralık 2014 Pazar

Erdoğan: 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat zihniyeti, bu topraklardan henüztam anlamıyla silinmiş değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne demek istedi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Saray’ında düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde askerî darbelere işaret ederek, bu zihniyetin henüz tam olarak silinmediğini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yine bu salonda bulunanların önemli bir kısmı da, 28 Şubat döneminde, belli kesimlere nasıl ağır zulümler yapıldığını gördüler, yaşadılar, hatta bunu iliklerine kadar hissettiler. 27 Mayıs zihniyeti, 12 Eylül, 28 Şubat zihniyeti ne yazık ki bu topraklardan henüz tam anlamıyla silinmiş değil. Millet iradesine düşman olanların, umutlarını kaybettiğine, vazgeçtiklerine, artık millet iradesine karşı taarruz etmeyeceklerine inanırsak, Türkiye’nin bütün kazanımlarını riske etmiş oluruz. Sadece son 1,5 yıl içinde işte o bahsettiğim zihniyetin ve o darbeci, millet iradesine düşman zihniyetin, farklı maskeler, farklı kılıklar ve kılıflar içinde nasıl millete ve ülkeye saldırdıklarını yine birlikte gördük, birlikte yaşadık."

Hiç yorum yok: