Sayfalar

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Beyoğlu Antika Festivali başladı


Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Beyoğlu Antika Festivali, Taksim Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında başladı. 35 antikacının yer aldığı festivalde, Osmanlı döneminden kalma eserlerden klasik otomobillere kadar binlerce antika, antikaseverlerin beğenisine sunuldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Beyoğlu’nun kültürün, sanatın, mimarinin ve estetiğin bulunduğu bir yer olduğunu belirterek, “Beyoğlu Belediyesi’nin birinci vizyonu kendisine emanet edilmiş tarihî mirası korumak, kollamak ve geleceğe aktarmaktır.  Bu bilinçle birçok iş yapıyoruz. Burada tarihî mekânları restore ediyoruz, onları hayata katıyoruz. Beyoğlu’nda bu güne kadar 5 bin bina restore edildi.” dedi.

Antika Festivali’nin kültür mirası acısından özel bir öneme sahip olduğunun altını çizen Demircan, “Antika Festivali, daha taşınabilir küçük objelerin, eşyaların el değiştirdiği bir sanat alanı. Bu Antika Festivali’nin bu sene dördüncüsü Beyoğlu’nun orta noktasında yeniden meraklıların ilgisine sunuyoruz. Bu alanda 6 ay etkinliğimiz var. Bu etkinliklerde kültür-sanatın birçok disiplini var. Müzik var, sohbet var, kitap var. Beyoğlu’na da yakışan da budur zaten. Biz bu etkinlikleri insanların ilgisini sunuyoruz. Buraya gelen sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Festival kapsamında Beyoğlu Belediyesi Festival Alanında Türkiye’de ilk kez “Osmanlı ve Anadolu Giysileri Sergisi” açıldı. 12 gün sürecek festivalde söyleşiler, eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak ve gomalak işlerinin canlı uygulamaları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Festival boyunca her gün müzik dinletileri, söyleşiler ve mezat düzenlenecek.

Hiç yorum yok: