Sayfalar

11 Şubat 2015 Çarşamba

“Batı müziğinin kaynağı Endülüs”

Gülper Refiğ
2009 yılında kaybettiğimiz, Sinema Yönetmeni merhum Halit Refiğ’in eşi, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Gülper Refiğ, “Batı Müziğinin Kaynağı Endülüs” başlıklı bir konuşma yapacak.

Işık Doğudan Gelir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, “Işık Doğudan Gelir” başlıklı bir program düzenliyor.

24 Şubat 2015 Salı günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak olan programda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Gülper Refiğ, “Batı Müziğinin Kaynağı Endülüs” başlıklı bir konuşma yapacak.

NY Pratt Enstitüsü Sosyal Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kumru Toktamış’ın ele alacağı konu ise “Batıda Değişegelen Müslüman Kadın İmajları”.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazende Yılmaz ise, “İslâm Mimarisinde Birlikte Var Olma Örnekleri” başlıklı bir konuşma yapacak.

(Radyo Muhabir)

Hiç yorum yok: