Sayfalar

30 Aralık 2014 Salı

Üsküdar Kültür ve Medeniyet Dergisi çıkıyor

Üsküdar Kültür ve Medeniyet Dergisi istişare toplantısından
Üsküdar Belediyesi, “Üsküdar Kültür ve Medeniyet Dergisi” ismiyle bir dergi çıkarmaya hazırlanıyor.

Üsküdar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Mazak, yayına hazırlanan dergi için Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Görgün Taner, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Coşkun Yılmaz ile istişare toplantısı yaptıklarını duyurdu.

Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun da, yaptığı açıklamada, “O akşam neler konuşuldu? Üsküdar’ın kültür sanatı için neler yapılacak? Bunları yazmıyorum. Yakında dergisi çıkacak, oradan okuyalım” dedi. Dursun, şunları kaydetti:

Üsküdar Kültür ve Medeniyet Dergisi istişare toplantısından
“Hiç Üsküdar’da oturmadım; ama beni Üsküdarlı zannedenler çoktur. Bilmem ki neden? Herhalde o bölgede hocalık yaptığımdan olacak. Üsküdar’ın her tarafını severim. Gezmeye öğrenmeye doyamam. Üsküdarlılara da doyamadım zaten. Sevgili Nezih Uzel ağabeyimi ve Ahmet Yüksel Özemre ağabeyimi. Hele genç yaşında aramızdan ayrılan Başkan Mehmet Çakır kardeşimi…

Şimdiki Başkan Hilmi Türkmen de bir Üsküdar sevdalısı. Belediye’nin kültür sanat faaliyetlerinde Mehmet Çakır’ın izinden gidiyor. Aynı heyecan, aynı aşkla.

Biz de bu hafta sonu Üsküdar için toplandık. Başkanın mekânında onun masasında Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin çağrısıyla. Prof. Dr. İskender Pala, Beşir Ayvazoğlu, Görgün Taner ve Coşkun Yılmaz iştirakıyla. O akşam neler konuşuldu? Üsküdar’ın kültür sanatı için neler yapılacak? Bunları yazmıyorum. Yakında dergisi çıkacak oradan okuyalım.”

(Radyo Muhabir)

Hiç yorum yok: