Sayfalar

27 Ocak 2015 Salı

Kitap zengini turizm fuarı

Kitapseverlerin de sevdiği fuar
Turizm fuarının kitap boyutu

22-25 Ocak 2015 tarihlerinde TÜYAP’ta gerçekleştirilen Emitt Fuarı, bir turizm ve seyahat fuarı; ancak fuarda temsil edilen şehirlerin valilikleri, belediyeleri, üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları tarafından tanıtım amacıyla ziyaretçilere hediye edilen kitaplar, fuara neredeyse bir “kitap fuarı” özelliği de katıyor.

Stantlarda hediye edilen kültür yayınları, sadece “broşür” seviyesinde basılmış kitapçıklar da değil. Muhtevası, hacmi, kâğıdı, baskısı, cildi ve kapak tasarımlarıyla özenle hazırlanmış çok sayıda prestij yayın da, her yıl tekrarlanan fuar vasıtasıyla yerel kültüre ilgi duyan ziyaretçilerin kütüphanelerini zenginleştiriyor.

Yayınlar, sadece şehir merkezleriyle de sınırlı kalmıyor, birbirinden farklı özellikler ve zengin folklorik güzellikler taşıyan ilçeleri, beldeleri ve hatta köyleri bile içine alan bir geniş bir yelpazeye ulaşabiliyor.

Şehir kitaplarının turizme önemli ölçüde katkı sağladığı muhakkak; ama bunun yanında turizm fuarlarının şahsî kütüphaneleri zenginleştiren “kitap” boyutunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Hiç yorum yok: