Sayfalar

6 Aralık 2014 Cumartesi

Erdoğan: Bütün cemaatlerin hedef alındığı iddiası, alçakça bir yalandan başka hiçbir şey değildir!

"Bu kampanyayı 'Paralel Yapı' yürütüyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süreden beri Millî Güvenlik Kurulu’nda (MGK) bütün cemaatlerin hedef alındığı iddiasını yaymak suretiyle bir kampanya yürütüldüğüne işaret ederek, “Bütün cemaatlerin, vakıf ve derneklerin, teşekküllerin hedef alınacağına dair iddia da, alçakça bir yalandan başka hiçbir şey değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu’nda Yaptığı konuşmada, bu konuda şunları söyledi:

“Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdid etmediği müddetçe herkes, faaliyetini özgürce yerine getirir”

“Tabii, şu anda bu malûm çevreler, özellikle de kendileri tarafından bir de kampanya yapıyorlar. Türkiye’deki bütün cemaatlerin, vakıfların, derneklerin, teşekküllerin hedef yapıldığı yalanı yayılmak isteniyor. MGK’da bu türden kararların alındığı yalanı, sürekli pompalanıyor. Burada, ASKON’un Genel Kurulu’nda açık açık ifade ediyorum: Ulusal güvenliğimizi tehdid eden, vatanına ihanet içinde olan her yapı, MGK’da ele alınır ve onun gözünün yaşına bakılmaz, tavsiye kararı çıkar. (…) ‘Paralel Yapı’, böyle bir yapıdır. Üzerine gittik, gidiyoruz, daha fazla gideceğiz. MGK’da bu kararı aldık; neydi bu? ‘Legal görüntü altında illegal faaliyetler gösteren’… ‘Paralel Yapı’, orada bu şekilde zikredilmiştir ve bunlarla mücadele tavsiye kararı alınmış, Hükümetimiz de bu tavsiye kararına uyarak, onlar da Bakanlar Kurulu kararını çıkarmıştır. Bütün cemaatlerin, vakıf ve derneklerin, teşekküllerin hedef alınacağına dair iddia da, alçakça bir yalandan başka hiçbir şey değildir. Hukuğun dışına çıkmadığı müddetçe, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdid etmediği müddetçe herkes, faaliyetini özgürce yerine getirir.”

(Radyo Muhabir)

Hiç yorum yok: