Sayfalar

22 Temmuz 2015 Çarşamba

“Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli” kitabı yayımlandı

Şehir-İnsan projesinin ilk kitabı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Şehir-İnsan / Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler” projesi kapsamında hazırlanan “Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli” isimli kitap, bakanlık tarafından yayımlandı. Kitapta, Ahmet Süheyl Ünver, Ali Fuat Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz, daha önce yayımlanmış yazıları, mektupları ve fotoğrafları üzerinden tanıtılıyor. Daha sonra, seçilen diğer 5 isme dair kitap da yayımlanacak.

Projenin amacı

“Şehir-İnsan / Medeniyet Köprüsü Örnek Kişilikler” projesi, medeniyetin sadece mimarî ve kültürel varlıklarla değil, aynı zamanda insan unsuruyla şekillendiğinden hareketle, gençlere örnek alabilecekleri şahsiyetleri tanıtmak; bunun yanı sıra, tarihî dokusunu, kültürel kimliğini kaybetmemiş şehirlerin güzelliklerini öne çıkararak diğer şehirleri de kültürel kimliklerine sahip çıkmaya teşvik etmek amacı taşıyor.

Neler yapılacak?

“Şehir” ve “İnsan” olmak üzere 2 koldan yürütülmesi planlanan proje kapsamında kitaplar, tanıtıma yönelik filmler ve tanıtım araçları hazırlanacak; 5 şehirde paneller, sempozyumlar, konferanslar, sergiler düzenlenecek, şehir anketleri ve araştırmalar yapılacak. Projenin 5 şehir ve kişi üzerinden kurgulanmasının amacı ise Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Beş Şehir” isimli eserini de bu vesileyle hatırlatmak. Etkinlikler için belirlenen ilk 5 şehir ise Tanpınar’ın 5 şehri: İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Erzurum.

Hiç yorum yok: