Sayfalar

30 Mayıs 2021 Pazar

“Polisler savcıya tepki gösterdi, Emniyet’te slogan attı” iddiası


“Polisler, ‘Pelikan hesap verecek’ diye slogan attı” iddiası

“FETÖ Borsası”nda rüşvet almakla suçlanan bir avukat ile bir komiserin savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmesi üzerine, 16 polisin savcıya odasında tepki gösterdiği, 70 polisin de Vatan Emniyet’te “Pelikan hesap verecek” diye slogan attığı iddia edildi.

Avazturk.com isimli web sitesinde “Bir komiserin FETÖ borsasından tutuklaması üzerine Çağlayan Adliyesi ve Vatan Emniyette büyük skandal” başlığıyla yayınlanan haberde, “FETÖ Borsası”nda rüşvet aldıkları suçlamasıyla gözaltına alınan bir avukat ile İstanbul Emniyeti Mali Şube’de görevli bir komiserin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği, bunun üzerine “büyük skandalların yaşandığı” iddia edildi.

“Savcının odası basıldı” iddiası

Avazturk.com’un haberine göre, mahkemeye sevk edilen komiserlerine destek olmak için adliyeye giden Mali Şubede görevli 16 polis, amirleri H.E ile birlikte, savcının odasını basmaya kalktı.

İddiaya göre bazı polisler ve şube müdürlerinden H.E., savcının odasına girdi. Bazı polisler, “HTS kaydından başka bir delil olmadan bir arkadaşımızı tutukluyorsunuz. Siz de Pelikancılar gibi mi oldunuz, bize kumpas kuruyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine soruşturma savcısı, amir ve polisleri odasından kovdu, ardından da başsavcıyı aradı. Başsavcı da İl Emniyet Müdürünü arayarak olay hakkında bilgi verdi. Emniyet Müdürü de 16 polis hakkında adlî ilgili işlem yapılması için talimat verdi.

16 polis hakkında adlî işlem yapılacağının duyulması üzerine polisler, hızla Çağlayan Adliyesi’nden ayrılarak şubeye gittiler. Söz konusu polislerin kimlikleri, kamera kayıtlarıyla tespit edildi.

“Vatan Emniyet’te slogan atıldı” iddiası

İddiaya göre, haklarında işlem yapılan ve açığa alındıkları öğrenilen 16 polisin Vatan Emniyet’e gelmesinin ardından, Mali Şubede görevli, çoğunluğu Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği personelinden oluşan 70’e yakın polis, Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde “Pelikan hesap verecek” diye slogan attı.

Bu olaylar üzerine Mali Şube Ulusal Suçları Araştırma Büro Amirliği’nde görevli emniyet personelinin biri hariç tamamı, Birim Amiri H.E. ile birlikte başka yerlere tayin edildi.

Hiç yorum yok: