Sayfalar

5 Şubat 2015 Perşembe

Battalgazi Belediyesi’nden Selçuklu mimarisinin motiflerini taşıyan estetik taksi durakları

Taksi durağı, estetik tasarımıyla dikkat çekiyor
Malatya Battalgazi Belediyesi, Selçuklu mimarisinin motiflerini taşıyan estetik tasarımıyla dikkat çeken taksi duraklarının ilkini ve Cep Park’ı hizmete açtı.

Öğretmenevi’nin önünde gerçekleştirilen açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, bazı belediye Meclisi üyeleri, daire müdürleri, AK Parti Battalgazi ve Yeşilyurt kadın kolları yönetimi, bazı kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflar ile vatandaşlar katıldı.

Özel tasarımlı taksi durağının, bölgede bir ilk olduğu belirtiliyor
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Biz, kentin belleğinin korumasını, kentin hafızasının korumasını ve kentin kültürel mirasının korunmasını, her şeyden evvel daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Yollar yaparsınız, binalar yaparsınız, kentsel dönüşümleri ve çok büyük parklar ve yerleşim birimleri yaparsınız ama insanların zihnini ve kentin hafızasını tazeleyecek işler yapmazsanız, şehri mülteci şehir haline getirisiniz” diye konuştu.

Yeni duraklar da açılacak
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Başkanımız, taksici esnafım için çok önemli olan, küçük ama çok güzel mekân yapmış ve şu anda Battalgazi sınırları içerisinde 82 tane taksi durağı var. Başkanımız, 82 taksi durağının da cep park usulü ile arkasından geleceğinin işaretini vermiştir. Parkımızın ve durağımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Taksi duraklarında Selçuklu motifleri
Yapılan konuşmaların ardından Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan Taksi Durağı ve Cep Park’ın açılışı gerçekleştirilerek, gezildi.

Cep Park hizmete açıldı
(Radyo Muhabir)

Hiç yorum yok: