Sayfalar

2 Şubat 2015 Pazartesi

Aksaray Üniversitesi, Ekim ayında
“Türk İslâm Siyasî Düşüncesi Kongresi” düzenliyor

Mevlâna-İbn-i Sina-Yusuf Has Hacip-Ahmet Yesevi
Aksaray Üniversitesi, ihmal edilmiş bir alana dikkat çekerek yerli kavramlarla yerli düşüncemizin yeniden inşasına ve sistemleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla “Türk İslâm Siyasî Düşüncesi Kongresi” düzenliyor.

Aksaray Üniversitesi’nin öncülüğünde, 7-8-9 Ekim 2015 tarihlerinde ilki gerçekleştirilecek olan “Türk İslâm Siyasî Düşüncesi Kongresi”, İslâm öncesi dönemden 18. yüzyıla kadar olan dönem içerisindeki Türk İslâm düşüncesini konu alıyor.

Kongre afişi
Bu kapsamda İslâm öncesi ve sonrası dönem içindeki filozofların siyasî düşüncelerine dair bildiriler kabul edilecek. Yusuf Has Hacib, İbn-i Sina, Farabi, İmam Gazali, İmam Maturidi, Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Ahi Evran, Mevlâna, Şeyh Bedreddin, Kınalızade Ali Çelebi vb. Türk coğrafyasında etkili olmuş düşünür ve mutasavvıflar ele alınacak.

Söz konusu düşünürlerin fikirlerinin yanı sıra; toplumsal yapıya ve dolayısıyla siyasete etkileri bağlamında yazılan bildiriler ile dönemin siyaset teorisini yansıtan özgürlük, sivil toplum, sosyo-ekonomik yapı, iktidar, meşruiyet gibi kavramlara yer veren tematik unsurlara dair çalışmalar da kabul edilecek.


(Radyo Muhabir)

Hiç yorum yok: