Sayfalar

29 Aralık 2014 Pazartesi

İngiltere’de taht kavgaları

Prens Harry'nin babasının kim olduğu neden tartışmaya açıldı?
Onur Işık

İngiliz medyasının Independent, Telegraph gibi prestijli gazetelerinde bir süredir Prens Harry’nin babasının İngiliz Subay James Hewitt olabileceği yönünde haberler yer alıyor.

Tartışmaları başlatan kitap
İddialar, Yazar Jon Conway’in yazdığı “Gerçekler, Yalanlar Diana” adlı kitabıyla başladı. Prens Harry’nin Diana’nın İngiliz Subay James Hewitt ile olan ilişkisinden olduğunu iddia eden Conway, kitabında pek çok bilinmeyen konuya değiniyor. Bilindiği üzere Prens Harry, Prens Charles ve Lady Diana evliliğinden olan 2 erkek çocuktan küçüğü. Harry, genel olarak İngiliz kamuoyunda “sorumsuz, asi ve şımarık” olarak adlandırılıyordu. Özellikle ağabeyi Prens William’ın evliliği ve doğan çocuğu sebebiyle “pabucu dama atılan” Harry, Irak’taki İngiliz Birlikleri’ne katılarak saraydan uzak kalmayı tercih etmişti.

İddialara göre Lady Diana ve Subay Hewitt arasındaki ilişki Diana-Charles evliliğinden 18 ay önce başladı.

Konu ile ilgili Kraliyet Ailesi’nden bir açıklama yapılmazken, “gizli” bir elin istenmeyen Prens Harry’nin tahttan uzaklaştırma planını devreye soktuğu, medyada prens aleyhine çıkartılan maksatlı haberlerle İngiliz halkının gözünden düşürülmek istendiği, böylelikle hem Prens William ve oğlunun tahtının garantilenmesi, hem de Lady Diana’nın gayrimeşru ilişkiler kuran kadın imajının vurgulanmak istendiği anlaşılıyor…

İşte İngiliz basınında yer alan haberlerden bazıları:

The Independent: Subay Hewitt, Prens Harry’nin babası olabilir mi
Huffington Post: Yeni kitap: “Prens Harry’nin Babası Hewitt ‘ti”

Hiç yorum yok: