Sayfalar

8 Temmuz 2015 Çarşamba

“Eskişehir’in Somut Olmayan Kültürel Mirası”
yayımlanan bir kitapla kayıt altına alındı

Kemal Çakır-Yrd. Doç. Dr. Adem Koç
Eskişehir’in Somut Olmayan Kültürel Mirası, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Koç’un koordinatörlüğünde yürütülen ve proje kapsamında yapılan alan çalışmaları, kitap halinde Eskişehir’de yayımlandı.

Eskişehir il merkezi, ilçeler ve köylerde kaynak kişilerle yapılan görüşmeler sonucu çekilen fotoğraflar ve derlenen bilgiler ışığında oluşturulan çalışma, “Eskişehir’in Somut Olmayan Kültürel Mirası” adı altında kitaplaştırıldı.

Kalkınma Bakanlığı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve ESOGÜ’nün destek verdiği kitap, sözlü gelenekler ve anlatımlar, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, tabiat ve kâinatla ilgili bilgi ve uygulamalar ile el sanatları olmak üzere 5 ana başlık altında toplandı.
Eskişehir’in kültürel mirasının kaybolmaması ve korunması amacıyla yapılan bu çalışmayla, şehrin kültür değerleri gezginlerin ilgisine sunulurken, aynı zamanda gelecek kuşaklara aktarılıyor. 250 büyük boy sayfadan oluşan “Eskişehir’in Somut Olmayan Kültürel Mirası” adlı kitap, görsellerle de zenginleştirilerek okuyucuların istifadesine sunuldu.



(Kaynak: www.milliyet.com.tr)

Hiç yorum yok: