Sayfalar

13 Şubat 2015 Cuma

Mevlidhan Aziz Bahriyeli vefat etti

Aziz Bahriyeli (Fotoğraf: Fatih Dalgalı)
Bir süredir Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 84 yaşındaki Aziz Bahriyeli, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Bahriyeli, son olarak Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Surre Alayı merasimi münasebetiyle Mihrimah Sultan Camisi’nde mevlid okumuştu.

Aziz Bahriyeli’nin cenazesi, 13 Şubat Cuma günü Üsküdar Şakirîn Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Mevlidhan Aziz Bahriyeli kimdir?

İstanbul Sema Grubu hafızlarının son temsilcisi Mevlidhan Aziz Bahriyeli, 13 Kasım 1931’de İstanbul’da doğdu. Okuduğu Kur’ân-ı Kerîm, naat, mevlid ve kasidelerle kısa sürede ün yapan Aziz Bahriyeli, yurtdışında Kudsi Ergüner ile konserler verdi. Itrî’nin naatını büyük ustalıkla icra eden Aziz Bahriyeli, Ramazan aylarında, Beyazıd Camisi ve Yeni Cami’de okuduğu mukabeleler ile Türkiye’nin önde gelen hafızları arasında yer edindi.

Mevlidhan Aziz Bahriyeli, solist olarak yayınladığı albümlerin yanı sıra, Kani Karaca, Yusuf Gebzeli, Fevzi Mısır, Halil İbrahim Çanakkaleli ve Nezih Uzel ile de albümler çıkardı.

Hiç yorum yok: